De onafhankelijke bouwcoaches van Woning van Nu begeleiden particuliere bouwers stap voor stap bij bouwplannen, zoals in een nieuwbouwtraject als bij de verbouwing van je huidige woning. Bouwtrajecten zijn namelijk vaak ingewikkeld, onoverzichtelijk en complex. Hierdoor ontstaan regelmatig situaties die misverstanden en onnodige extra kosten opleveren. Een bestaand huis kopen lijkt makkelijker, want dan kies je immers voor zekerheid. Maar wat als het laten bouwen van een nieuwe woning of het verbouwen van je huidige of nieuwe woning ook met volledige zekerheid kan? Met de hulp van een bouwcoach wordt het laten (ver)bouwen van je nieuwe woning leuk en leerzaam!

Van kavel tot sleutel

Een nieuwbouwtraject bestaat uit verschillende onderdelen. Het begint bij het selecteren van de kavel. Kunnen en mogen jouw woonwensen gerealiseerd worden op de kavel van jouw keuze? Een bouwcoach helpt bij het op papier zetten van de woonwensen en we bespreken voor- en nadelen van de door jou uitgezochte kavels.

Na het selecteren van een kavel begeleidt de onafhankelijke bouwcoach bij de volgende vier stappen in het nieuwbouwtraject. Zo vertalen we de woonwensen naar een bouwkundig ontwerp, ondersteunen we in het vergunningstraject, doen we samen de aanbesteding naar verschillende aannemers en controleren we op de bouw of alles volgens afspraak loopt. Bij de eindcontrole doorloop je samen met je bouwcoach en de aannemer jouw droomwoning. Als je nieuwe huis dan voldoet aan alle wensen en eisen ontvang je de huissleutels.

Bekijk hier het volledige bouwtraject

Coaching bij bouwplannen

Ook bij andere bouwplannen of afzonderlijke stappen in een bouwtraject komt veel bouwkundige kennis kijken. Kennis die je meestal als particulier niet hebt, waardoor je misschien afziet van het (ver)bouwen van je droomhuis. Zonde, vinden wij. Daarom helpt je een bouwcoach je bij al je bouwplannen. Zo helpen we bij het verkrijgen van vergunningen, het wijzigen van een bestemmingsplan of bemiddelen we tussen jou en de aannemer. We maken bouwplannen eenvoudig, helder en transparant. Zodat je zorgeloos en binnen budget kunt bouwen.

Ontmoet de bouwcoaches

Woning van Nu is in juni 2017 opgericht door Bakir Abu-Shama. Het concept wordt ondersteund door verschillende vakgebieden. Bakir is een ervaren bouwkundige. Hij heeft ervaring opgebouwd binnen de uitvoering van de bouw, de gemeentelijke vergunningsafdeling en bij architectenbureaus. De laatste tijd is hij vooral bezig met het coachen van particuliere en zakelijke klanten bij hun bouwplannen. Zijn doel als bouwcoach: bouwers voorzien van veel kennis zodat ze bewuste keuzes maken. Met dit idee is Bakir het concept ‘Woning van Nu’ gestart. Door een bouwtraject slim aan te pakken, met efficiënte en bewustere keuzes, besparen we opdrachtgevers stress, geld en onzekerheid.

Harry Oosting is ook bouwcoach binnen de Woning van Nu. Hij studeerde in 1985 af aan de HTS Bouwkunde in Groningen. De afgelopen jaren heeft hij onder andere gewerkt bij verschillende aannemers, coacht hij techneuten op het gebied van communicatieve vaardigheden en leidinggeven en ook is hij docent bouwkunde aan de Hanze Hogeschool Groningen. Sinds 2004 is hij directeur van de KOB (Kader Opleiding Bouw) in Groningen. Hier worden mensen opgeleid die een eigen aannemersbedrijf willen starten. Het is zijn doel om ingewikkelde bouwkundige trajecten te vertalen naar begrijpbare taal.

Lees hier meer over de missie en visie van Woning van Nu.

Bakir Abu Shama

Bakir Abu Shama

Bakir Abu Shama is een ervaren bouwkundige. Hij heeft ervaring opgebouwd binnen de uitvoering van de bouw, de gemeentelijke vergunningsafdeling en bij architectenbureaus. De laatste tijd is hij vooral bezig met het coachen van particuliere en zakelijke klanten bij hun bouwplannen. Zijn doel: bouwers voorzien van veel kennis zodat ze bewuste keuzes maken. Met dit idee is Bakir het concept ‘Woning van Nu’ gestart. Door een bouwtraject slim aan te pakken, met efficiënte en bewustere keuzes, besparen we opdrachtgevers stress, geld en onzekerheid. We garanderen je droomhuis op een veilige, rustige en plezierige manier!

Harry Oosting

Harry Oosting

Harry studeerde in 1985 af aan de HTS Bouwkunde in Groningen. De afgelopen jaren heeft hij onder andere gewerkt bij verschillende aannemers, coacht hij techneuten op het gebied van communicatieve vaardigheden en leidinggeven en ook is hij docent bouwkunde aan de Hanze Hogeschool Groningen. Sinds 2004 is hij directeur van de KOB (Kader Opleiding Bouw) in Groningen. Hier worden mensen opgeleid die een eigen aannemersbedrijf willen starten. Het is zijn doel om ingewikkelde bouwkundige trajecten te vertalen naar begrijpbare taal.

Meer informatie? Stel uw vraag aan onze bouwcoaches!