21
nov

Categorie: Algemeen

De Woning van Nu was in het weekend van 16 t/m 18 november 2018 aanwezig op de Nieuwbouw/Verbouw XL beurs in Groningen. Voorafgaand aan de beurs konden bezoekers zich aanmelden voor een gratis adviesgesprek met een van onze onafhankelijke bouwcoaches. Resultaat is dat we heel veel gesprekken hebben gevoerd met mensen die hun woondroom willen realiseren.

Verbouwen of nieuwbouw?

Een vraag waar veel beursbezoekers mee rondlopen is of ze hun huidige woning moeten verbouwen om hun woondroom te realiseren of dat ze toch voor nieuwbouw kunnen gaan. Bouwcoach Bakir Abu-Shama: “We merkten dat veel mensen een woondroom hebben en niet weten of ze die in hun eigen woning moeten proberen te realiseren of dat een nieuwbouwwoning ook haalbaar is. En als nieuwbouw haalbaar blijkt, ga je dan voor projectbouw of voor een vrije kavel zodat je alles zelf kunt bepalen?”

Tijdens de adviesgesprekken gaven de bouwcoaches tips aan de bezoekers over hoe ze hun plannen meetbaar kunnen maken. “We hebben heel veel mensen met huiswerk naar huis gestuurd, maar ook zijn er direct vervolgafspraken gemaakt. Het is zo belangrijk om vooraf te bepalen wat je wilt!”

Kavelselectie

Een andere vraag die veel terugkwam in de adviesgesprekken ging over kavels. “Mensen hebben al een kavel op het oog, maar weten niet of ze hun woondroom kunnen realiseren op deze kavel. Sommigen hebben zelfs al een optie genomen als ze erachter komen dat hetgeen wat ze willen bouwen niet kan op de kavel van hun keus. Dat is natuurlijk zonde geld. Met goede haalbaarheidsonderzoeken voorkom je dit probleem”, aldus Bakir.

Ook gemeenten zijn geïnteresseerd in de adviezen van een bouwcoach. Bakir gaat verder: “We kunnen bijvoorbeeld aanwezig zijn als de gemeente verkoopmomenten van kavels heeft ingepland, of juist misschien al voor het daadwerkelijke verkoopmoment. Doordat we vooraf haalbaarheidsonderzoeken doen met geïnteresseerden, voorkom je dat ze onnodige kosten maken door een optie te nemen op een kavel waarvan later blijkt dan hun plannen niet haalbaar zijn. Ook hoeven gemeenten hun kavels dan niet opnieuw in de verkoop te doen.”

Sfeerbeelden

Hieronder een aantal foto’s van een geslaagde beurs. Ook zie je de woondromen van een aantal bezoekers. Staat uw woondroom er tussen? Of heeft u een andere woondroom en wilt u eens praten over uw plannen met een onafhankelijke bouwcoach? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie? Stel uw vraag aan onze bouwcoaches!