07
feb

Categorie: Algemeen

Woning van Nu is door studio TOCREATE ingeschakeld voor het ontwerp en de realisatie van twee nieuwbouwwoningen aan de Pompoenweg te Oosterwold; een nieuw woongebied in het stadsdeel Almere Hout.

TOCREATE heeft Woning van Nu benaderd voor de vertaalslag van het architectonisch ontwerp naar een uitvoerbaar bouwplan. Hiervoor zijn de stappen aangehouden uit het bouwcoachtraject. Zo heeft WvN voor het bouwkundig ontwerp geadviseerd over de materiaalkeuze, het bouwsysteem, de constructie en het energieconcept. Het ontwerp is daarmee gematerialiseerd en kostentechnisch haalbaar gemaakt. De bouwkundige en constructieve tekeningen voor de vergunningsaanvraag zijn verzorgd in samenwerking met bouwkundig tekenbureau EKSOM. Na goedkeuring van het bouwplan zal WvN de aanbesteding voorbereiden om een geschikte aannemer te vinden. Ook zal de bouwcoach van WvN toezicht houden tijdens de uitvoering van de bouw zodat de kwaliteit wordt gewaarborgd.

Vergunning

Uniek aan dit project is dat de woningen moeten voldoen aan zogenaamde natuureisen; een minimale oppervlakte van de kavel moet worden voorzien van publiek groen en/of stadslandbouw. Ook zijn er eisen gesteld aan het waterbeheer op de kavel. WvN is gespecialiseerd in vergunningsaanvragen, maar was dit nog niet eerder tegengekomen. Voor de woning is een ontwerp van de buitenruimte gemaakt en eveneens een watervergunning aangevraagd. Het proces loopt door deze deskundigheid soepel en snel.

Meer informatie? Stel uw vraag aan onze bouwcoaches!