05
jul

Categorie: Bouwtraject update

De bouwcoaches van Woning van Nu zijn druk bezig met verschillende verbouw- en nieuwbouwprojecten. Met deze blog houden we je op de hoogte van de voortgang. Zo zie je wat ons werk inhoudt en hoe mensen de hulp van een bouwcoach ervaren.

Woning in Sebaldeburen

In de vorige update schreven we over het stel uit Sebaldeburen dat nog één sessie te gaan had voor het afronden van de eerste stap uit het bouwcoach traject.

In deze laatste sessie is gepuzzeld met de kosten en het bouwsysteem van hun nieuw te bouwen woning, op de locatie waar ze een huis hebben gekocht. Omdat het stel hun nieuwe woning grotendeels zelf gaat bouwen, kozen ze voor traditionele bouw. Hiermee zijn ze namelijk al bekend. Traditionele bouw wil zeggen dat de woning ter plekke wordt gemetseld.

Met het afronden van deze sessie is er groen licht voor de volgende stap en gaan we alle woonwensen nu stapsgewijs vertalen naar een bouwkundig ontwerp.

Villa op Curaçao

Ook het stel dat een villa op Curaçao wil laten bouwen gaat door naar de volgende stap. Het kostenaspect is uitgezocht, nu gaan ze met dit kostenplaatje naar de bank in Curaçao. Als deze akkoord geeft, kan ook dit stel hun droomwoning gaan realiseren!

Het stelletje geeft aan veel meerwaarde te zien in de hulp van een bouwcoach. Ze weten zelf weinig over wat komt kijken bij een nieuwbouwtraject en het helpt hen dan ook enorm dat een bouwcoach al hun vragen beantwoord.

Boerderij herbouwen in Siddeburen

Goed nieuws voor het stel dat een monumentale boerderij in Siddeburen wil herbouwen! Waar de gemeente voorgaande verzoeken van andere partijen afkeurde, is er nu toch een mogelijkheid.

Het door ons bij de gemeente ingediende adviesrapport is namelijk beoordeeld en de gemeente wil eventueel meewerken, afhankelijk van hoe de woning eruit komt te zien. Aan ons nu dus de taak om de dromen van het stel te vertalen naar een schetsontwerp.

Het stel is ontzettend blij dat hun droomwoning dankzij onze coaching nu toch een stapje dichterbij komt!

Tweede woning in Mitwolde

Eén van onze nieuwste projecten is de bouw van een tweede woning op een perceel in Mitwolde. Een stel op leeftijd wil naast hun boerderij graag een tweede woning bouwen, die levensloopbestendig is. Hun zoon gaat dan wonen in de boerderij waar zij nu zelf wonen. Het gaat hierbij echter om een landbouwperceel waar je niet zomaar een huis op mag bouwen. Voor dit gezin gaan wij nu de mogelijkheden onderzoeken en een verzoek indienen bij de gemeente.

Het stel heeft al eens een poging gewaagd bij de gemeente, maar zonder succes. Ze zijn dan ook erg blij met dat ze er nu hulp en begeleiding bij krijgen.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag op de hoogte blijven van de vorderingen van deze en andere projecten? Volg ons dan op Facebook! We plaatsen hier regelmatig updates van mooie projecten. Heb je zelf ook verbouw- of nieuwbouwplannen? Neem gerust contact met ons op!

Meer informatie? Stel uw vraag aan onze bouwcoaches!