23
mrt

Categorie: Bouwtraject update

De bouwcoaches van de Woning van Nu zijn druk bezig met verschillende verbouw- en nieuwbouwprojecten. Graag willen we je middels deze blog op de hoogte houden van de vorderingen. Zo zie je wat ons werk inhoudt en hoe mensen de hulp van een bouwcoach ervaren.

Woning in Sebaldeburen

Een tijdje geleden zag je op onze website al een stel uit Sebaldeburen langskomen. Inmiddels hebben we vier coachingssessies met meneer en mevrouw gehad en hebben we nog maar één sessie te gaan voordat we de eerste stap van het bouwcoach traject kunnen afronden. We hebben een 3D schets gemaakt van hun woondroom en op dit moment zijn we bezig met het maken van een begroting. Er worden verschillende bouwsystemen meegenomen in de begroting om er achter te komen welk systeem het beste past. Het stel wil veel werkzaamheden zelf uitvoeren en af toe werkzaamheden gaan uitbesteden. Denk hierbij aan betonstorten enz. Tijdens de laatste coachingssessie gaan we puzzelen met de kosten en het bouwsysteem.

Het stel uit Sebaldeburen is heel blij met de persoonlijke aandacht en de deskundige hulp van de bouwcoach en ze maken hier dan ook goed gebruik van. Ze vonden het moeilijk om zich voor te stellen hoe de woning in verhouding met het perceel uitkomt. En dan vooral om te zien hoe de ruimtes zich onderling met elkaar verhouden ten opzichte van de inrichting. De onafhankelijkheid van een bouwcoach is hierin heel belangrijk vinden ze.

Villa op Curaçao

Ook met het stel dat een villa op Curaçao wil laten bouwen hebben we inmiddels drie coachingssessies gehad. Dankzij de 3D schets hebben ze een goed beeld gekregen van het volume en de ruimtes. In de komende sessie gaan we het hebben over de kosten en het bouwsysteem van de woning.

Het stel ziet heel veel mogelijkheden en mooie referenties voor de realisatie van hun droomwoning, maar ze hebben nog geen beeld bij van wat er bij hun past. Aan de hand van de coachingssessies testen we deze referenties en mogelijkheden op toepasbaarheid. Ook maken we keuzes concreter. Het stel is heel tevreden. Nu de volgende uitdaging: het onder de knie krijgen van het kostenaspect.

Boerderij herbouwen in Siddeburen

Een nieuw project bij de Woning van Nu is die voor een stel uit Siddeburen in Groningen. De opdracht is om de huidige boerderij, die karakteristieke waarde heeft, te verbouwen. Het slopen van een pand met karakteristieke waarde is niet zo makkelijk. De gemeente moet overtuigd worden dat het slopen van het pand een betere optie is door er een boerderij van gelijkwaardige architectonische kwaliteit, of zelfs betere, neer te zetten.

Andere partijen zoals een architect en een bouwkundig bureau hebben het al eerder geprobeerd bij de gemeente, maar hadden geen succes. De opdrachtgever wil dit keer een poging doen met een bouwcoach. We hebben het stel leren kennen op een bouwbeurs in Groningen en zo is het balletje gaan rollen. Inmiddels hebben we een analyse gemaakt en die sturen we binnenkort in de vorm van een adviesrapport naar de gemeente. Zo willen we nagaan of herbouw alsnog mogelijk is. Bij akkoord werken we het voorstel uit en dienen we de vergunning in.

Lees hier meer over het bouwcoach traject.

Op de hoogte blijven?

Vind je het leuk om de hoogte te blijven van de vorderingen van projecten bij ons? Like dan onze Facebookpagina! Hier verschijnen regelmatig updates van mooie projecten. Heb je zelf verbouw- of nieuwbouwplannen? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie? Stel uw vraag aan onze bouwcoaches!