“De bouwcoach ontzorgt”

Chris Huis en zijn gezin hebben vorig jaar een boerderij gekocht in Roderwolde. Een spannend project, maar af en toe zinkt hem de moed een beetje in de schoenen. De boerderij is gebouwd in de jaren 60 en is aan een verbouwing toe. Er moeten veel beslissingen worden genomen. ,,Maar wij hebben er geen kaas van gegeten. Je bent ook bang dat je in een valkuil trapt.”

Het toeval wilde dat Chris vorig jaar de nieuwbouwbeurs in Groningen bezocht en daar de bouwcoach van het kersverse Woning van Nu trof, in de persoon van Bakir Abu Shama. Het klikte en sindsdien onderzoeken ze samen hoe ze de boerderij slim kunnen verbouwen en binnen het budget kunnen blijven.

,,Op dit moment zijn we heel breed onze wensen aan het opstellen. Het gaat om vragen wat een goede plek is voor de keuken en voor een sauna, hoe het zit met de lichtinval, de akoestiek, het uitzicht en de privacy. Ook aan bod komen dingen als isolatie en duurzaamheid.” Staan alle wensen op een rijtje, dan is de grote vraag of ze betaalbaar zijn.

Als het plan voor de verbouwing straks klaar is, gaat het ter beoordeling naar de gemeente in verband met een omgevingsvergunning. Ook daarin wordt de familie Huis begeleid. Wordt alles goedgekeurd, dan kan de verbouwing in het voorjaar beginnen en in de zomer worden afgerond.

Bron: Bijlage Wonen&Co van Dagblad van het Noorden

Meer informatie? Stel uw vraag aan onze bouwcoaches!