In 5 stappen succesvol je nieuwbouwhuis realiseren

Een nieuwbouwtraject bevat verschillende facetten. Het begint bij de aankoop van een geschikte kavel. Je weet waarschijnlijk wel wáár je wilt wonen, maar mag je droomhuis daar ook gebouwd worden? Je woning dient er mooi uit te zien, maar hoe wordt het ontwerp functioneel en toekomstbestendig? En wie gaat de woning bouwen? Een bouwcoach van Woning van Nu helpt je bij al deze vragen en begeleidt je hele nieuwbouwtraject geheel onbezorgd. Zo kunnen opdrachtgevers bewuste keuzes maken, binnen budget blijven en uiteindelijk heerlijk wonen!

Benieuwd hoe zo’n traject er uit ziet? Hieronder lichten we de vijf stappen kort toe. Lees hier meer over de bouwcoach.

1

Hulp bij kavelselectie

Hulp bij kavelselectie

v.a. €750,-

incl. btw

Je bouwcoach legt samen met jou de woonwensen vast. Dit betreft onder andere: de indeling, de uitstraling, het energieconcept, het gezonde wonen, het bouwsysteem en de toekomstbestendigheid. Ook wordt het budget voor je droomwoning bepaald.

Als vervolgstap wordt een door jou gekozen kavel geanalyseerd en getoetst op de geschiktheid ten aanzien van de woonwensen. Deze toetsing heeft betrekking op de kavelligging, de bestemmingsplan-eisen en de geldende welstandscriteria.

Uit deze analyse adviseert je bouwcoach of de gekozen kavel geschikt is voor jouw droomwoning. Vervolgens beslis je of je door wilt gaan met deze kavel of dat je toch gaat zoeken naar een andere kavel die beter bij je woonwensen past.

We starten met stap 1. Daarna kies je zelf of we verder gaan met stap 2 t/m 5. De vanaf prijs voor stap 1 is €750,- (incl. BTW).

2

Ontwerp + bouwsysteem

Ontwerp + bouwsysteem

De woonwensen worden in deze fase stapsgewijs vertaald naar een bouwkundig ontwerp. In dit ontwerp ben je vrij om wijzigingen aan te brengen. Jij beslist of het ontwerp terug moet naar de tekentafel of dat het verder kan worden uitgewerkt.

De bouwcoach helpt je bij het maken van bewuste keuzes en bemiddelt tussen jou en de verschillende partijen, zoals de architect, de constructeur en andere betrokkenen. Ook controleert de bouwcoach of de geleverde producten aan de gestelde eisen voldoen.

Na stap 1 volgen de stappen 2 t/m 5. Aan deze 4 stappen samen hangt een vanaf prijs van €4750,- (incl. BTW).

3

Vergunning

Vergunning

Na het vertalen van je woonwensen in een definitief bouwkundig ontwerp wordt het plan uitgewerkt voor het vergunningstraject. De bouwcoach zorgt ervoor dat de gedetailleerde tekeningen en berekeningen die nodig zijn voor de vergunning worden opgesteld binnen de gestelde eisen. Constructierapport, daglicht, ventilatie, energieprestatie coëfficiënt (EPC), leidingen en installaties maken onderdeel uit van de stukken. De bouwcoach onderhoudt het contact met de gemeente en verzorgt een soepel verloop van het vergunningstraject.

4

Aanbesteding

Aanbesteding

Voor de aanbesteding wordt het definitieve ontwerp omgezet naar een bestek. Het bestek is een bouwkundig juridisch document waarin alle bouwonderdelen staan benoemd met het bijbehorende type, de fabrikant, de kleur, de opleveringsdatum en de prijs. De bouwcoach stelt het bestek samen met jou zorgvuldig op. Met het bestek gaan jullie de woning aanbesteden. Er wordt een offerteaanvraag gestuurd naar diverse aannemers voor het bouwen van je droomwoning. Bij deze aanbesteding is er sprake van een gegarandeerde vaste prijs, zodat onverwachte kosten worden voorkomen.

5

Uitvoering

Uitvoering

v.a. €4750,-

incl. btw

Bij de uitvoering verzorgt de bouwcoach de communicatie naar de aannemer. Ook zal de bouwcoach controleren of het bestek in de praktijk wordt nageleefd. Zo weet je zeker dat de woning wordt gebouwd tegen de afgesproken kwaliteit. Bij de eindcontrole doorloop je samen met je bouwcoach en de aannemer je droomwoning. Voldoet de woning aan je wensen dan vindt er een opleveringsmoment plaats en ontvang je de huissleutels.

Meer informatie? Stel je vraag aan onze bouwcoaches!