Geen simpele woondroom maar een droomvilla

Een arts uit Ridderkerk kocht een bestaand vrijstaande woning met een grote bostuin als achtertuin. Toch vond de familie de woning te klein ten opzichte van het grote perceel met geweldige unieke bostuin. Hun woondroom: een droomvilla op deze droomlocatie realiseren om er een waar paradijs van te maken.

De familie is totaal niet bekend met de bouwtrajecten en alle bijbehorende stappen. Daarom zijn ze opzoek gegaan naar een vertrouwenspersoon die hun bijstaat bij het realiseren van hun droomvilla. Het resulteerde tot het inschakelen van de bouwcoach bij Woning van Nu. Vervolgens zijn gelijk de eerste stappen gezet.

Traject Haalbaarheidsonderzoek
De bouwcoach heeft een Haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd voor de familie waarbij de woondroom is vastgesteld en de daarbij behorende projectkosten. Ook is het ontwerp voorgelegd aan de gemeente, middels een Integraal Vooroverleg (IVO) waarbij de gemeente een advies heeft gegeven om het plan uit te werken voor een definitieve aanvraag Omgevingsvergunning. De gemeente was zeer onder de indruk van het ontwerp en de hoogwaardigheid van de architectuur dat is toegepast.

De familie is blij met het haalbare plan en kijkt ernaar uit om de volgende stappen door te zetten richting uitvoering. De bouwcoach zal de familie bij het vervolgtraject blijven begeleiden om het plan te blijven bewaken tijdens de uitwerking en de uitvoering van het plan. Het gaat hier om een volledige ontzorging van kavel tot sleutel.

Benieuwd of je woondromen gerealiseerd kunnen worden?
Vraag gerust een kennismakingsgesprek aan bij een van onze bouwcoaches.

Meer informatie? Stel uw vraag aan onze bouwcoaches!